Yebo for Dogs

Gedrag en Gezondheid

Pubercursus groepslessen in Zaandam en Warmenhuizen

De Pubercursus is een vervolg op de puppycursus. Als hormonen gaan opspelen, kan het zo zijn dat jouw puber opeens alles vergeten lijkt te zijn. Daar kan hij niets aan doen, maar kan wel frustrerend voor ons zijn. Tijdens de pubercursus gaan we dan ook naast gehoorzaamheid, fun oefeningen doen, om het leuke in onze ongehoorzame pubers nog wel te blijven zien. Naast het trainingswoord uit de puppycursus, gaan we nu ook aan de slag met de clicker.

Ook tijdens de pubercursus zal gedrag, gezondheid en gehoorzaamheid weer centraal staan. In het nieuwe cursusboek wat je krijgt zal je onder andere leren, wat er allemaal in het puberbrein afspeelt en waarom hij nou eigenlijk stuk raakt. We gaan ook leren waar onze honden voor gefokt zijn, om zo voorbereid te zijn op de raskenmerken waar je mee te maken kunt krijgen als jouw hond uitgegroeid is. We gaan dan ook in op probleemgedrag dat kan ontstaan.
De oefeningen die aan bod komen zijn gericht op pubers en oefeningen die in de puppycursus aan bod zijn gekomen, gaan we uitbreiden.
Zomaar wat oefeningen zijn:

  • Target training
  • Click to calm (positieve associaties maken met spannende dingen)
  • Wandelen en passeren
  • Blijven liggen
  • De feestneus (Muilkorftraining)
  • Speurspelletjes


Mocht je elders puppycursus gedaan hebben, dan kun je je ook gewoon aanmelden. Wel plan ik meestal vooraf eerst een privéles in, om kennis te maken en te kijken of jouw puber wel past in de groepslessen of dat privélessen veel fijner zijn voor hem/haar. 

Je kunt je hier aanmelden voor deze cursus, of vraag om meer informatie via het contactformulier.

De lessen in Zaandam worden gegeven op het terrein van Dierenzorg Zaanstreek
Adres: Doctor H.G. Scholtenstraat 36, 1509 AR Zaandam

In Warmenhuizen in de binnenlocatie van HAC de Wenge.
Adres: Wengeweg 19, 1749 DA Warmenhuizen

De eerst volgende pubercursus in Zaandam zal starten op dinsdag 6 augustus 19uur.
De eerst volgende pubercursus in Warmenhuizen zal starten op maandag 26aug 15uur.

E-mailen
Map