Yebo for Dogs

Gedrag en Gezondheid

Gedragstherapie in Zaanstad en omgeving

Ik geef gedragstherapie bij jou thuis in Zaanstad en omgeving.
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Opeens is jouw hond niet meer dat schattige puppy die altijd zo goed luisterde of heb je je enorm vergist in het gedrag van jouw herplaatser. Dan is hulp vragen een goed idee!

Probleemgedragingen

Voor gedragstherapie komen de volgende 'probleem gedragingen' in aanmerking:

  • Agressie naar mensen
  • Agressie naar andere honden
  • Angst
  • Angst voor geluiden (vuurwerkangst)
  • Niet alleen thuis kunnen zijn
  • Overmatig blaffen
  • Onzindelijk
  • Voernijd
  • Overige niet genoemde problemenDeze gedragingen hebben een oorzaak, te denken aan een medische, slechte socialisatie, traumatische ervaring, erfelijkheid of conditionering. Samen gaan we uitzoeken wat die oorzaak is, om daar een passend therapieplan voor op te stellen.

De werkwijze

Na inschrijving wordt er een uitgebreide vragenlijst opgestuurd en zal er soms gevraagd worden om filmmateriaal op te sturen. Als ik de vragenlijst ingevuld terug heb, dan maken we een afspraak dat ik thuis kom. Er worden 3uur afgenomen, deze kunnen over 2 of 3x verdeeld worden, afhankelijk van het probleem. Tijdens het eerste consult zal er uitgebreid naar het gedrag gevraagd worden en ik zal de hond observeren. Soms wordt er al een klein beetje geoefend. Na het eerste consult krijg je adviezen per mail opgestuurd, soms zitten hier ook hand-outs bij. Tijdens het tweede en derde consult gaan we met die adviezen aan de slag. Na het laatste consult heb je nog 2 maanden de mogelijkheid om vragen te stellen of filmpjes op te sturen van de voortgang.

Voordat je de hond inschrijft, sluit medische oorzaken altijd eerst uit bij de dierenarts, als hier aanleiding toe is. Veel probleemgedragingen hebben namelijk een medische oorzaak als onderliggende probleem. Soms hoeft een dierenarts niet altijd iets te vinden. Het kan dan ook zijn, dat ik tijdens het consult aanraad om een fysiotherapeut/osteopaat te bezoeken met de hond. Soms raad ik ook aan om van voeding te veranderen of supplementen te gaan gebruiken ter ondersteuning. Als de hond fysiek in balans is, volgt vaak ook het mentale.

Succes van de therapie

Het succes van de training wordt bepaald door twee individuen. Ten eerste: wat is bij de hond de oorzaak van het gedrag? Gedrag door slechte socialisatie zal nooit helemaal opgelost kunnen worden, maar wel dragelijker gemaakt worden voor jullie beiden. Goede management is dan belangrijk. Ten tweede: je eigen doorzettingsvermogen en motivatie om het probleem op te willen lossen. Samen kunnen we een heel eind komen!

E-mailen
Map